Digitaalinen muotoilu

Www-sivut ovat nykyajan käyntikortti. Digitaalisessa maailmassa viestit kulkevat hetkessä ihmisten ilmoille. Mielikuvat ja mielleyhtymät tuotteista ja palveluista syntyvät pitkälti digitaalisessa maailmassa, jossa tietokoneet ja kännykät tuovat palvelut ulottuvillemme, missä tahansa, milloin tahansa. Luovuudenvirta synnyttää digitaalisia kokonaisuuksia, sovellussuunnittelusta responsiivisiin, eli laitteelle kuin laitteelle skaalautuviin www-sivuihin – sisältäen visuaalisen suunnittelun & grafiikkaoptimoinnin. Tarvittaessa hoituu myös sivuston ylläpito. Sivuston rakentamiseen kuluu sen koosta riippuen noin 1-7 päivää.

Käyttäjäkokemuksen suunnittelu sovelluksille

Katja on työskennellyt IT-alalla miltei 20 vuotta, sekä yrityksissä tekijänä että yksityisyrittäjänä. Projekteja on kertynyt työuran aikana valtava määrä – niistä syntynyt hiljainen tieto ja ammatillinen näkökulma ovat osa Katjan osaamista. Sovellussuunnittelussa tuote tai palvelu suunnitellaan käyttäjälähtöisesti tiettyä asiaa varten – jokainen sovellus puhelimessa on jonkun suunnittelema, esimerkiksi mobiilipankkisovellus, kalenterisovellus, peli, tai vaikkapa some-sovellus kuten facebook, puhumattakaan yritysten sisäisistä järjestelmistä tai mistä tahansa muusta tietokoneohjelmasta. Hyvä sovellus mahdollistaa tehtävän suorittamisen, on miellyttävä käyttää, vastaten siihen tarpeeseen mihin se on hankittu – aivan kuten mikä tahansa tuote. Käyttäjäkokemus määrittää, mikä sovellus menestyy markkinoilla, sillä hyvin suunniteltu sovellus kerää käyttäjiä, kun taas huonosti suunniteltu sovellus jää käyttämättä. Suurin osa IT-alalla tuotetusta sovellussuunnittelusta on NDA:n (non disclosure agreement) alaisuudessa totutettua, joten näistä projekteista harvoin voi julkisesti mitään sanoa, mutta alla näet osan yrityksistä, joille Luovuudenvirrassa kulkeva Katja on työuransa aikana tehnyt töitä.

Luovuudenvirta tuottaa interaktio- ja visuaalista suunnittelua sekä grafiikkaoptimointia sovelluksille käyttäjäkeskeisten suunnitteluperiaatteiden mukaisesti. Miljoonien sovellusten maailmassa moni käytännön perustarve on jo tyydytetty, mutta aina löytyy jotain, mitä kehittää.